روش‌های رنگ کردن درب چوبی

روش‌های رنگ کردن درب چوبی

چنانچه قصد دارید دکوراسیون منزل خود را تغییر دهید، پیشنهاد می‌کنیم ابتدا به سراغ درب ساختمان بروید. معمولاً با گذشت زمان رنگ و روی درب‌های چوبی منزلتان می‌رود و نیاز پیدا می‌کنند که رنگ شوند. ممکن است این سوال برای شما پیش بیاید که رنگ کردن درب چوبی چگونه است؟ خوشبختانه نقاشی درب چوبی کار راحتی است و خودتان در منزل نیز می‌توانید این کار را انجام دهید. ما در این مقاله به طور کامل به این موضوع می‌پردازیم. پس چنانچه قصد دارید فرایند تغییر دکوراسیون داخلی منزل خود را از رنگ کردن درب‌های ساختمان شروع کنید، مطالعه ادامه مطالب رادنوسازه می‌تواند در این زمینه بسیار به شما کمک کند.

چه نوع رنگی را برای رنگ کردن درب چوبی انتخاب کنیم؟

چه نوع رنگی را برای رنگ کردن درب چوبی انتخاب کنیم؟

اولین مرحله در رنگ کردن درب چوبی این است که بهترین رنگ‌ها برای درب را بررسی کرده و متناسب با نیاز و سلیقه خود یکی را انتخاب نمایید. به طور کلی سه نوع رنگ یعنی رنگ پلی اورتان، پولیش و پلی استر برای این منظور وجود دارد.

رنگ پلی اورتان برای سطوح مختلف از جمله سطوح چوبی یک گزینه مناسب است و به سرعت بر روی چوب خود را می‌گیرد. این نوع رنگ در کنار قیمت مناسب، مقاومت بالایی نیز دارد و با استفاده از آن تا مدت زمان زیادی به رنگ‌آمیزی مجدد نیازی نخواهید داشت.

رنگ پولیش زیبایی بیشتری را بر روی چوب برای شما فراهم می‌کند. همین موضوع باعث شده بسیاری از تولید کنندگان از رنگ پولیش برای رنگ کردن درب چوبی استفاده کنند. شایان ذکر است که این نوع رنگ نیز دارای مقاومت نسبتاً بالایی در برابر رطوبت است. ایرادی که رنگ پولیش دارد این است که قیمت آن نسبت به سایر رنگ‌ها بالاتر می‌باشد و استفاده از آن برای رنگ کردن درب چوبی سخت است و به همین دلیل تنها در کارگاه‌ها از آن استفاده می‌شود. به طور معمول از رنگ پلی استر برای رنگ‌آمیزی مجدد ابزار و وسایل قدیمی استفاده می‌شود و افراد مبتدی به راحتی می‌توانند از آن استفاده کنند. این نوع رنگ مقاومت و کیفیت پایین‌تری نسبت به دو رنگ قبلی دارد اما از نظر قیمتی بسیار مقرون به صرفه است. همین موضوع باعث شده افرادی که قصد دارند با کمترین هزینه درب چوبی را رنگ‌آمیزی کنند، استفاده از رنگ پلی استر را ترجیح دهند.

مراحل رنگ‌ کردن درب چوبی

مراحل رنگ کردن درب چوبی

پس از اینکه رنگ مناسب را برای این منظور انتخاب کردید، برای رنگ کردن درب چوبی نیاز است که بر اساس مراحل زیر عمل کنید:

پوشاندن یا جداکردن نقاط غیرچوبی درب

برای شروع کار نیاز است ابتدا تمامی نقاط غیرچوبی درب مانند دستگیره، شیشه ها، لولا‌ها را که قرار نیست رنگ شوند را با استفاده از چسب کاغذی بپوشانید یا از درب جدا نمایید. جدا نکردن این اجزا باعث می‌شود تمامی نقاط درب به طور کامل رنگ نشوند و حتی حفره‌های ریزی نیز بر روی درب چوبی منزلتان باقی بماند که ظاهر بدی ایجاد می‌کنند.

ترمیم سطح درب

در مرحله بعدی نیاز است تمامی برجستگی‌ها و فرورفتگی‌های سطح چوب را ترمیم و بازسازی کنید تا رنگ به طور یکدست بر روی سطح چوب بنشیند. منظور از این دست برجستگی ها، خرابی‌های درب است نه طرح آن. چنانچه هرگونه لهیدگی، ترک، جای چکش، شکاف و غیره را بر روی سطح درب مشاهده کردید، آن را ترمیم کنید. این مرحله یکی از مقدمات رنگ‌ کردن درب چوبی است.

بتانه کاری درب

در این مرحله برای رنگ کردن نیاز است، سطح درب چوبی را بتانه کاری کنید تا تمامی منافذ، ترک خوردگی‌ها و نقایص سطحی چوب برطرف شود و یک سطح صاف داشته باشید. بتانه می‌تواند مل و سریش، بتانه روغنی و یا بتانه فوری باشد. شما بعد از آماده کردن ماده اصلی، باید با استفاده از لیسه و کاردک بتانه را بر روی سطح درب چوبی به کار ببرید.

سنباده کاری درب

سنباده کاری یکی از مراحل پیش از رنگ‌ کردن درب چوبی است که باید در محیطی انجام شود که نور کافی وجود داشته باشد تا بتوانید تمامی ایرادات درب را مشاهده کنید و در جهت رفع آن‌ها اقدام نمایید. شما باید برای سنباده کاری درب چوبی، ابتدا از گرید پایین شروع کنید و در مراحل انتهایی کار، از گرید نرم تر (بالاتر) استفاده نمایید.

در این مرحله از رنگ کردن درب چوبی باید از سنباده در تمامی جهات استفاده کنید و این نکته را در نظر بگیرید که در خلاف جهت خواب چوب سمباده نزنید، زیرا در غیر اینصورت خطی بر روی درب چوبی ایجاد می‌شود و زمانی که آستر بر روی چوب می‌آید، درب ظاهر زشتی پیدا می‌کند. به این نکته نیز توجه کنید که باید فشار وارده برای سنباده درب در تمامی قسمت‌ها یکسان باشد تا سطح درب دچار برجستگی و فرورفتگی نشود.

رنگ‌ کردن درب چوبی

حالا نوبت به رنگ‌آمیزی درب چوبی می‌رسد. شما برای ایجاد لایه قبل از رنگ و تعویض رنگ چوب زمینه، باید از شاپان استفاده نمایید. به طور معمول این محصول در رنگ‌های قهوه و مشکی تولید و به بازار عرضه می‌شود. برای استفاده از شاپان باید آن را با بنزین مخلوط کرده که مقدار ترکیب آن به درجه رنگ مدنظرتان بستگی دارد. چنانچه مایل اید رنگ قهوه‌ای تیره‌تری داشته باشید، باید مقدار بنزین کمتری را استفاده کنید. در ادامه رنگ‌ کردن درب چوبی آن را با استفاده از قلم مو، پارچه و یا پیستوله بر روی سطح چوبی به کار ببرید.

حالا باید بعد از آسترکاری، سیلر را بر روی سطح چوب اجرا کنید. سیلر کل سطوح درب چوبی را به صورتی اشباع می‌کند که دیگر روزنه‌ای بر روی آن باقی نمی‌ماند و رنگ جذب چوب نمی‌شود. شایان ذکر است که پیستوله بادی بهترین روش اجرای سیلر می‌باشد. بعد از این کار دوباره باید بتانه کاری کنید؛ البته ساخت بتانه موردنیاز در این مرحله از رنگ‌ کردن درب چوبی با بتانه مرحله اول تفاوت دارد. بعد از اینکه بتانه به خوبی خشک شد، سطح چوبی درب آماده سنباده کاری است. در ادامه باید از یک سمباده گرید بالا استفاده کنید. شما باید سیلر زدن و بتانه کاری را تکرار کنید و هر بار باید مدت زمانی حدود ۱۰ تا ۳۰ دقیقه صبر کنید تا خشک شود. در پایان رنگ اصلی را به سطح درب چوبی بزنید.

جمع‌بندی…

ما در این مقاله مراحل رنگ کردن درب چوبی را به همراه نکاتی درباره انتخاب رنگ مناسب برای شما بیان کردیم. امیدواریم مطالب فوق برای شما مفید بوده باشد. به این نکته توجه کنید که رنگ کردن درب چوبی باید با دقت زیادی صورت بگیرد تا نتیجه کار به بهترین شکل باشد. چنانچه در این زمینه سوالاتی دارید، می‌توانید از طریق شماره تلفن‌های ذکر شده با کارشناسان مجموعه رادنوسازه در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *